Individuele begeleiding

We bieden begeleiding om je zelfstandigheid te vergroten. Zelfstandigheid helpt om je eigen leven te leiden. Bijvoorbeeld in het zelf invullen van je vrije tijd, omgaan met problemen of frustraties, persoonlijke verzorging, zelfstandig reizen. Een begeleider kan jou helpen om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.

Samen met de begeleider bekijk je wat je belangrijk vindt. Dat schrijven we op in een zorgplan. Je kunt begeleiding krijgen op afspraak en op afroep. We kunnen bij je thuis komen maar we kunnen ook ‘oefenen’ met bijvoorbeeld koken in logeerhuis De Ark.

Zelf Wonen

Misschien wil je nog een stap verder gaan. Misschien woon je nog bij je ouders en wil je uiteindelijk ergens anders gaan wonen. Dan kan het fijn zijn dat iemand met je mee denkt: wat wil je precies, wat is er allemaal mogelijk, welke vaardigheden heb je daarvoor nodig en welke kun je nog ontwikkelen? Misschien kun je later niet helemaal zelfstandig wonen, maar kun je wel zelfstandig wonen met lichte of intensieve begeleiding, of wonen in een beschermde woonvorm. Praktische vaardigheden komen dan altijd goed van pas.

Samen met een begeleider maak je een zorgplan. Daarna ga je actief aan de slag om praktische vaardigheden aan te leren die je nodig hebt om zelfstandiger te worden. Deze begeleiding hebben we de naam Zelf Wonen gegeven. Je kunt deze krijgen als je 16 jaar of ouder bent en een verstandelijke en/of lichamelijke beperking hebt. Afhankelijk van jouw situatie, kan deze begeleiding helemaal 1 op 1 zijn of voor een deel als groepsbegeleiding. Denk bijvoorbeeld aan het oefenen met koken; dat kan met een paar anderen zijn in een groep in logeerhuis De Ark.

[maxbutton name=”Contact”]

[maxbutton name=”Zelf Wonen”]

[maxbutton name=”Groepsbegeleiding”]

[maxbutton name=”Kosten en beschikkingen”]